Voor 23:00 besteld  = morgen in huis

Achteraf betalen met Klarna

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Ben je ooit verblind door de schittering van de zon op het water of de weg? Dan weet je hoe oncomfortabel en soms gevaarlijk dit kan zijn. Een oplossing voor dit probleem is een gepolariseerde zonnebril. In deze blog leggen we uit wat een gepolariseerde zonnebril is, hoe deze werkt en waarom het een essentieel accessoire kan zijn voor zowel dagelijks gebruik als specifieke activiteiten.

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een gepolariseerde zonnebril is meer dan alleen een stijlvol accessoire; het is een functioneel item ontworpen om schittering van de zon significant te verminderen. Deze brillen zijn uitgerust met een speciale laag op de lenzen die horizontale lichtgolven – de boosdoeners achter schittering – blokkeert en alleen verticale lichtgolven doorlaat. Het resultaat is een helderder en scherper zicht, vooral in situaties waar schittering problematisch is, zoals tijdens het autorijden, varen of skiën.

Hoe werken gepolariseerde zonnebrillen?

Het geheim van gepolariseerde zonnebrillen ligt in hun unieke filter. Dit filter is ontworpen om bepaalde soorten licht, met name licht dat gereflecteerd wordt door horizontale oppervlakken zoals water of wegen, te blokkeren. Dit vermindert de schittering en zorgt voor een comfortabeler en veiliger zicht. De effectiviteit van de polarisatie kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de bril en de specifieke omstandigheden waarin deze wordt gebruikt.en veiliger zicht. De effectiviteit van de polarisatie kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de bril en de specifieke omstandigheden waarin deze wordt gebruikt.

Voordelen van een gepolariseerde zonnebril

  • Vermindert schittering: Vooral nuttig tijdens het autorijden of bij watersporten.
  • Beschermt tegen UV-stralen: Veel gepolariseerde zonnebrillen bieden ook UV-bescherming, wat essentieel is voor de gezondheid van je ogen.
  • Verbetert het zicht en comfort: Door de vermindering van schittering kun je je ogen minder inspannen en genieten van helderder zicht.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor verschillende activiteiten en weersomstandigheden.

Gepolariseerde zonnebrillen van PB Sunglasses

Een gepolariseerde zonnebril is een verstandige investering voor iedereen die veel tijd buiten doorbrengt. Het beschermt niet alleen tegen schadelijke UV-stralen, maar verbetert ook je zicht door schittering te verminderen. Vrijwel al onze zonnebrillen zijn voorzien van gepolariseerde glazen. Hieronder presenteren we enkele van onze meest populaire gepolariseerde zonnebrillen.