Voor 18:00 besteld  = morgen in huis

Achteraf betalen met Klarna

De beste zonnebrillen voor skiën

Als het gaat om wintersport, is de juiste uitrusting cruciaal voor zowel je prestaties als je veiligheid. Naast je ski’s, skischoenen en helm, is een goede zonnebril een onmisbaar onderdeel. Maar waar moet je op letten bij het maken van je keuze? In deze blog richten we ons volledig op het belang van de ‘ski zonnebril’ en onderstaan de meest populaire zonnebrillen voor skieën van PB Sunglasses.

Het belang van een goede zonnebril voor skiën

Skiën vindt plaats in een unieke omgeving waar de elementen extreem kunnen zijn. De heldere zon hoog in de bergen, gecombineerd met de reflectie van de sneeuw, kan intense lichtomstandigheden creëren. Zonder adequate oogbescherming loop je het risico op tijdelijke blindheid of langdurige schade aan je ogen. Een zonnebril voor skiën is speciaal ontworpen om deze unieke uitdagingen aan te gaan en biedt bescherming tegen UV-straling, wind, sneeuw, en zelfs losse takken.

Waar moet je op letten?

1. 100% UV-bescherming
Dit is de basis. Zorg ervoor dat de zonnebril 100% bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen om je ogen optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

2. Polarisatie
Gepolariseerde lenzen zijn een must voor skiërs. Ze helpen om de schittering van de sneeuw te verminderen, wat resulteert in beter zicht en minder vermoeide ogen. Dit maakt het skiën niet alleen veiliger maar ook aangenamer.

4. Lenskleur en Zichtbaarheid
De kleur van de lens heeft invloed op de zichtbaarheid onder verschillende lichtomstandigheden. Donkere lenzen zijn ideaal voor dagen met felle zon, terwijl lichtere tinten zoals geel of oranje het contrast verhogen en de zichtbaarheid verbeteren bij slecht licht.

De populairste zonnebrillen van PB Sunglasses